Skip to main content

Indrukwekkend deelnemersveld achtste editie Ooievaarscup

By 15 augustus 2017Voorpagina

Dit weekend dompelt Den Haag zich voor het achtste jaar op rij onder in de handbalsport. Tien topteams strijden in Zuid-Holland om de Ooievaarscup.

Advertentie

Vier damesteams vechten op zaterdag 19 en zondag 20 augustus om de Haagse titel. Eredivisionisten Virto/Quintus en Maedilon/VZV doen, net als vorig jaar, in de voorbereiding de Ooievaarscup aan. Twee internationale ploegen maken het deelnemersveld compleet: het IJslandse Haukar en DHW Gent uit België.

BENE-League
Bij de mannen kan het aanwezige publiek smullen van liefst zes teams. Onder meer twee ploegen uit de BENE-League zijn tijdens de Haagse Handbaldagen te bewonderen: Wematrans/Quintus en het Nederlands getinte Sporting Nelo uit het Belgische Neerpelt. Bij Sporting Nelo staan onder meer Thijs van Leeuwen, Marco Vernooy en Ephrahim Jerry onder contract.

Ook Hellas doet binnen de eigen stadsgrenzen een gooi naar de Ooievaarscup. Eredivisionist DFS Arnhem en Don Bosco Gent (België) maken het indrukwekkende rijtje af. Op zaterdag worden de poulewedstrijden bij het herentoernooi afgewerkt in de hal van Hellas. Zondagmiddag om 13:00 is de finale.

Speelschema
De dames werken alle groepswedstrijden af in sporthal Loosduinen. Benieuwd naar het volledige speelschema? Check het programma van de Ooievaarscup hier.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie