Inhaalrace PSG strandt in dying seconds

Bij 19-10 leek PSG in het Champions League-duel tegen SG Flensburg-Handewitt rijp voor de slacht. Na de pauze kwamen Luc Steins en consorten sterk terug, maar puntwinst leverde de knappe vertoning dan weer niet op.

Voor rust stuitte PSG vaak op de doelman van de Duitse thuisploeg: Benjamin Buric. Aan de overkant deed Hampus Wanne, topschutter in het duel met acht goals, vanuit de linkerhoek de gasten uit Parijs pijn.

In de tweede helft kwam PSG snel terug tot 19-13. Tien minuten voor tijd tekende Steins, met zijn vierde, voor de 25-23. In de omschakeling nam de middenopbouwer van Oranje de Parijzenaren met tempoversnellingen bij de hand.

De paal
Na 27-26 mist PSG een serie kansen waarna Goran Sogard Johannessen namens SG Flensburg-Handewitt, de groepsgenoot waar Mark Bult de assistent-coach is, voor het gaatje van twee zorgde. De Noor verzuimde na de late aansluitingstreffer van Remili (28-27) het gat opnieuw op twee te brengen, waardoor PSG in de dying seconds nog voor de gelijkmaker ging.

Het schot vanaf de middelijn van Remili raakte Buric, de paal en opnieuw Buric. Over de lijn ging de inzet van de rechteropbouwer van de Franse nationale ploeg niet, waarna de Bosnische goalie van SG Flensburg-Handewitt bij 28-27 werd bejubeld.

Het Elverum van Abalo
Door het resultaat staat SG Flensburg-Handewitt, dat afgelopen weekend een punt moest afstaan aan competitiegenoot TBV Lemgo, steviger op de tweede plaats in groep A. PSG volgt met vijf punten achterstand op plaats drie.

Dinsdag komt Steins weer in actie in de Champions League. Om 18:45 speelt de kampioen van Frankrijk in Noorwegen tegen Elverum. Bij de thuisploeg staat oud-speler van PSG Luc Abalo sinds afgelopen zomer onder contract.