Skip to main content

Internationals uit Bundesliga melden zich bij nationale ploeg

De internationals die actief zijn in de Bundesliga hebben zich gisteren gemeld bij de nationale ploeg. Woensdag wacht Denemarken in Almere.

Advertentie

Zaterdag oefende Nederland zonder de spelers die actief zijn in Duitsland. Zo zag bondscoach Joop Fiege jongelingen Rutger ten Velde, Niels Poot en Ivar Stavast in actie tegen België.

Overwinning
Inmiddels hebben spelers als Jeffrey Boomhouwer, Bobby Schagen en Gerrie Eijlers zich gemeld in Aalsmeer. De focus gaat volledig op de kraker van aanstaande woensdag. Oranje heeft tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Olympisch kampioen Denemarken een overwinning nodig. Alleen dan maakt het keurkorps van Fiege nog aanspraak op een EK-ticket.

Patrick Miedema is de grote afwezige. De spelmaker meldde zich zondagavond af bij de bondscoach. “Dat kun je zeker een aderlating noemt”, zegt Fiege. “Hij deed het tegen Letland goed en was afgelopen zaterdag namens HSG Nordhorn-Lingen de man van de wedstrijd met zeven goals. Dani Baijens van Kras/Volendam is zijn vervanger. Die gaat zijn eerste échte interland meemaken.”

Hansen
“De opgave is om alles te geven en er een wedstrijd van te maken. In Denemarken konden we tot 15-13 mee”, besluit de oefenmeester. Zondag 18 juni speelt Nederland het laatste duel van de kwalificatiecyclus. Het uitduel tegen Hongarije begint om 19:15 en is live te zien op Ziggo Sport.

De Noord-Europese opponent reist zonder superster Mikkel Hansen af naar Flevoland. Ondanks de afwezigheid van de schutter van PSG kan Denemarken alsnog een sterrenensemble op het parket brengen.

Foto: FotoReza

Advertentie