Skip to main content

Internationals gaan in imposant Budapest op voor titelprolongatie Champions League

Dit weekend staat het Hongaarse Budapest in teken van de Final4 van de Champions League. Twee landgenoten gaan op voor titelprolongatie: Yvette Broch en Nycke Groot.

Advertentie

Met het Hongaarse Györi hoopt het tweetal het kunststukje van 2017 te herhalen. Een jaar geleden mochten internationals Broch en Groot, met tranen over de wangen, de Champions League-beker omhoog houden. In de eindstrijd werd afgerekend met Vardar. Na verlening (26-26), viel het kwartje de kant van de kampioen van Hongarije op: 31-30.

Twaalfduizend
Die vier topduels in het kampioenenbal worden afgewerkt in de imposante Papp László Budapest Sportaréna in de Hongaarse hoofdstad. Meer dan tienduizend supporters zullen de verschillende finales aanschouwen. Een jaar geleden werd de eindstrijd, tussen Vardar en Györi, bekeken door twaalfduizend uitzinnige fans.

In de halve finale moet Györi zich zaterdagmiddag ontdoen van CSM Bucuresti uit Roemenië (15:15). Ook het Russische Rostov Don en Vardar uit Macedonië hebben zich geschaard bij de laatste vier van de Champions League. Zij treffen elkaar om 18:00.

Zondagavond
Zondagavond om 18:00 is de finale. De afgelopen twee jaar bereikten Broch en Groot, in het groen-wit van Györi, de eindstrijd.

Advertentie