Internationals treffen elkaar in spannende Noord-Duitse derby

By 12 september 2016september 17th, 2016Buitenland, Duitsland, Geen categorie, Oranje Dames

In de Duitse Bundesliga voor vrouwen stonden een handjevol internationals tegenover elkaar in de derby van Noord-Duitsland. Uiteindelijk trok het Buxthuder SV van nieuwelingen Knippenborg en Goos aan het langste eind. Het betekende het startschot van de sterke vrouwencompetitie.

De 1250 toeschouwers zagen het VfL Oldenburg van Smits, Dulfer en Jongenelen terugkomen van een 20-16 achterstand bij rust. Bij 25-25 lag de wedstrijd volledig open. In de cruciale slotfase kwamen de zwart/groenen uit Oldenburg tien minuten lang niet tot scoren. Hierdoor ging de thuisploeg met de 29-27-overwinning aan de haal.

Mislukt Spaans contact
Bij Buxthuder SV maakte hoekspeelster Michelle Goos haar eerste doelpunt in het geel van haar nieuwe club. Lange tijd leek de internationale droom van de Amsterdamse in duigen te vallen. Na mislukt Spaans contact duurde het tot aan het eind van de transferperiode voordat de voormalig speelster van VOC alsnog een contract over de grens tekende. Ook Lynn Knippenborg scoorde eenmaal.

Bij VfL Oldenburg waren de Oranje-internationals samen goed voor negen doelpunten. Zowel Smits, Dulfer als Jongenelen, die deze zomer overkwam van het Franse Nantes Loire Atlantique, troffen drie keer doel. Niet genoeg om de volle buit mee terug te nemen naar Oldenburg. Hierdoor blijft de subtopper van vorig seizoen steken op nul punten.

Olympiërs koploper
SG BBM Bietigheim is na de eerste speelronde de kersverse koploper in de Bundesliga. De ploeg van Wester, Visser, Malestein en Smeets overklaste SVG Celle met 35-22.