Skip to main content

Invaller Verbeij stelt twee punten veilig voor titelkandidaat Aalsmeer

Aalsmeer-doelman Marco Verbeij (foto) heeft koploper Aalsmeer aan twee heerlijke punten in de HandbalNL geholpen, door na een uur bij 23-24 een strafworp van Hurry-Up te keren.

Advertentie

Slechts twee keer mocht Verbeij vanavond in Zwartemeer opdraven. De eerste strafworp van René Jaspers ging nog tegen het net, maar de allesbeslissende penalty keerde Verbeij.

Trainavicius en Vink
Na 12-12 bij rust en 13-16 kwam Hurry-Up terug in de wedstrijd. Met zijn zevende maakte aanvoerder van de thuisploeg Bernie Vermeer weer gelijk (21-21). In de slotfase vertikte Hurry-Up in dubbel overtal te scoren.

Aan de overkant toonden Vaidas Trainavicius en topschutter Donny Vink, negen keer raak, in het tenue van Aalsmeer hun klasse. Door de uitzege blijft de formatie van Bert Bouwer in de HandbalNL League aan kop gaan. Aalsmeer heeft na zes wedstrijden evenveel punten als Volendam: tien.

Top-2
Na tien speelrondes plaatst de top-2 van de HandbalNL League zich voor de best-of-three om de schaal. Hurry-Up lijkt met drie punten in de titelstrijd uitgeschakeld.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie