Skip to main content

Is titelstrijd laatste kunstje Smits in tenue TTH Holstebro?

TTH Holstebro is hard op weg naar de halve finale om de landstitel van Denemarken. Speelt er na de kampioensstrijd nog een Smits-telg bij de wit-zwarten?

Advertentie

Groepsgenoot Skanderborg Håndbold werd in de midweek geklopt door TTH Holstebro: 28-36 (14-17). Na de succesvolle interlandbreak waren broers Kay en Jorn Smits ook in clubverband van waarde.

Met zes doelpunten hielp de jongste van de twee, door de EHF uitgeroepen tot MVP van de kwalificatiereeks, aan twee punten. In de zomer verkast Kay Smits naar SC Magdeburg.

Dan rest de vraag: draagt Jorn Smits volgend seizoen nog het tenue van TTH Holstebro? In januari kwam de linkeropbouwer, tegen Skanderborg Håndbold goed voor drie goals, over van Volendam. Het contract van Smits loopt rond juni af. Over de grens speelde hij ook al eens voor het Duitse TV Emsdetten.

TTH Holstebro heeft net als groepshoofd Aalborg Håndbold aan een punt in de laatste twee duels genoeg door te gaan naar de laatste vier om het landskampioenschap. Ook het SønderjyskE van landgenoot Alec Smit is nog actief in de play-offs, maar speelt met twee punten een bijrol in poule 1.

Foto: FotoReza

Advertentie