Is WK-deelnemer Kaapverdië op het vliegtuig gestapt?

By 13 januari 2021Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Als eerste reserve staan de Oranjemannen te trappelen met spoed naar het door het coronavirus geteisterde WK in Egypte te gaan. De grote vraag die rondzingt: is het getroffen Kaapverdië op het vliegtuig gestapt?

Advertentie

Macedonië en Zwitserland hebben reeds de koffers gepakt. De landen die nog boven Oranje op de reservelijst stonden springen in voor Tsjechië en de Verenigde Staten die te kampen hebben met meer dan tien besmettingen binnen de wedstrijdploeg.

Het zette de nationale ploeg 24 uur geleden op scherp. Vandaag hebben alle internationals een PCR-test laten afnemen, want de deelname van WK-debutant Kaapverdië zou door meerdere besmettingen op losse schroeven staan.

Statement van Tijsterman
In een statement op de website van het NHV liet technisch directeur Monique Tijsterman vanmiddag weten dat Nederland klaar is om als eerste reserve een plekje op het eindtoernooi in Egypte over te nemen. Maar komt het wel zo ver?

Advertentie

Volgens Afrikaanse media, die schrijven in de Portugese taal, zou Kaapverdië hard zijn getroffen door het coronavirus. Zes spelers zouden positief getest hebben en ook een deel van de technische staf waaronder de bondscoach is besmet. Gelijktijdig wordt gemeld dat de overige leden van de WK-selectie van het Afrikaanse land op weg zijn naar het Noorden van het continent om over twee dagen aan te treden tegen Hongarije.

Veel onzekerheid
Met veel spanning en evenveel onzekerheid wordt op het bondsbureau op Papendal naar het telefoontoestel gestaard. Over een paar uur weten we of Nederland voor het eerst sinds 1961 weer op een WK gaat uitkomen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie