Jaar na zilver: Oranje start voorbereiding op EK

By 23 november 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Nederlandse handbaldames starten vandaag de voorbereiding op het EK in Zweden. Een jaar geleden stond Oranje, en de handbalsport, aan de vooravond van een landelijke doorbraak.

Advertentie

In december 2015 startte de formatie van toenmalig bondscoach Henk Groener aan het WK in Denemarken. In de poulefase groeide de vorm, waarna Oranje Frankrijk trof in de kwartfinale. Gekluisterd aan de buis zag sportminded Nederland een swingende groep handbalsters.

Ook in de halve finale duurde het sprookje voort. Polen, net als Frankrijk poulegenoot van Nederland op het aanstaande EK, werd met 30-25 verslagen. De handbalsport stond in de picture en speelsters als Polman en Wester kregen landelijke bekendheid.

De finale werd uiteindelijk niet gewonnen. Wél veroverden de handbaldames met zilver om hun nek de harten van de Nederlanders. Kwalificatie voor de Olympische Spelen volgde en de rest is geschiedenis. Handbal is op de kaart gezet!

4 december
Een hele week trainen de Oranjedames in Arnhem op Papendal onder leiding van de nieuwe bondscoach: Helle Thomsen. Op 4 december opent de nationale handbalploeg het EK tegen Duitsland.

Advertentie