Jansen komt los bij TV Emsdetten

By 27 februari 2021Buitenland, Duitsland, Featured

Robin Jansen heeft gisteravond van zich laten horen in het tenue van tweede Bundesliga-club TV Emsdetten. Genoeg voor de uitzege bleek de vorm van de nieuweling niet.

Advertentie

Op bezoek bij TV Grosswallstadt zocht TV Emsdetten, waar Peter Portengen sinds de jaarwisseling aan het roer staat, bij een kleine voorsprong (18-19) de kleedkamer op. Na de pauze greep TV Grosswallstadt weer de leiding.

Aanwinst Robin Jansen scoorde in het uitduel zeven keer. Daarmee gaf hij, overgekomen van Bevo, zijn visitekaartje af. De meest doeltreffende landgenoot stond aan de overkant.

Niels Versteijnen
Namens nummer acht op de ranglijst TV Grosswallstadt vond naamgenoot Tom Jansen liefst tien keer het net. Ook scoorde laatstgenoemde twee punten door degradatiekandidaat TV Emsdetten met 39-38 te verslaan. Twintig seconden voor tijd viel te beslissing.

Ook een overwinning voor Niels Versteijnen. VfL Lubeck-Schwartau was gisteravond met 32-27 te sterk voor Dessau Rosslauer HV: 32-27 (17-11). Met zes uit acht scoorde Versteijnen een ruime voldoende in het tenue waar de international ook volgend jaar in speelt.

Advertentie

Wilhelmshavener HV
Het Nederlands getinte Wilhelmshavener HV heeft twee knappe punten opgepikt op bezoek bij ASV Hamm-Westfalen. Na 14-16 klonk bij 31-32 het gelukkige eindsignaal voor de gasten uit Noord-Duitsland. Bartosz Konitz kreeg op vijandelijke bodem vijf streepjes achter zijn naam.

Assistent bij kampioenskandidaat VfL Gummersbach Anel Mahmutefendic heeft in dezelfde speelronde duur puntverlies geleden. Op bezoek bij laagvlieger TuS Furstenfeldbruck, een concurrent van TV Emsdetten in de strijd tegen degradatie naar de derde Bundesliga, gleed de runner-up uit (32-25). Daarmee groeit het gat met koploper HSV naar vier punten. TuS N-Lübbecke nadert Mahmutefendic en consorten op twee punten.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie