Skip to main content

Jerry op avontuur in het buitenland

Ephrahim Jerry (24) maakt in de zomer zijn gewilde transfer naar het buitenland. De opbouwer van Oranje vertrekt naar Zwitserland.

Advertentie

Bij landskampioen Kadetten Schaffhausen heeft Jerry een contract voor een jaar plus een optie voor een extra jaar ondertekend. Na vier seizoenen gaat hij het Belgische Sporting Pelt verlaten.

“Het is een hartstikke grote club met een mooie geschiedenis. Er hebben veel toppers gespeeld. Een aantal weken geleden ben ik op het vliegtuig naar Zwitserland gestapt en hebben ze me weten te overtuigen. De clubleiding wilde me graag hebben en dat zorgt voor een fijn gevoel”, vertelt Jerry over de transfer. 

EHF European League
Kadetten Schaffhausen werd in 2019 voor de elfde keer in de clubgeschiedenis kampioen van Zwitserland en speelde in het seizoen 2016/2017 in de Champions League. Op dit moment is de nieuwe ploeg van Jerry actief in de groepsfase van EHF European League. Jerry: “In Europa spelen ze tegen bijvoorbeeld Rhein Neckar-Löwen en het Deense GOG. Dat spreekt natuurlijk erg aan.”

Advertentie

De afgelopen seizoenen heeft Jerry stevig nagedacht over zijn toekomst. Zijn opleiding tot dokter rondt hij in de zomer af. Een scooterongeluk in de herfst van 2020 zette de oud-speler van LIONS aan het denken en eenmaal gerevalideerd wilde Jerry zijn geluk als prof over de grens tóch beproeven.

Het onbekende
“Ik zie het als een groot avontuur. De Zwitserse competitie is helemaal nieuw voor mij, maar toen ik zag welke faciliteiten er bij Kadetten Schaffhausen zijn was ik snel verkocht”, klinkt het enthousiast. “Ik hou wel van het onbekende. Ik ben erg benieuwd waar mijn grenzen liggen, als ik ga leven als een professional en alles kan geven voor de sport.”

In het tenue van de nationale ploeg viel Jerry op bij Kadetten Schaffhausen. “De 5-1-dekking van Oranje waarbij ik in de punt verdedig is in het oog gesprongen”, vertelt Jerry. “Ze hebben een goede opbouwrij, maar zochten ook een speler die kan aanvallen én verdedigen. Verder kan ik spelen op zowel de linkeropbouw als in het midden. Dat vinden ze erg interessant.”

Oranjemannen
“Ik denk dat het de ervaring is waar ik naar op zoek ben. Dat het dan bij zo’n topclub kan, ze spelen ook nog eens in een heel gave hal, in een spannend land maakt het plaatje compleet. Ik kom in een heel andere wereld terecht”, legt de Noord-Brabander uit.

Jerry besluit: “Ik denk dat veel mensen hebben gedacht dat ik deze stap nooit meer zou maken, maar nu gaat het toch gebeuren. Ik hoop ook zo mijn steentje bij Oranje te kunnen bijdragen. Daar zijn veel collega’s in het buitenland heel goed bezig en komt het niveau van het Nederlands team ten goede.”

Foto: FotoReza

Advertentie