Jeugdinternational Ten Velde keert terug naar Nederland

Rutger ten Velde keert na een Duits avontuur terug op de Nederlandse handbalvelden. De jeugdinternational heeft een contract getekend bij topclub KRAS/Volendam.

Advertentie

Na uitstekende jaren bij het ambitieuze Houten trok Ten Velde vorige zomer de stoute schoenen aan en vertrok naar het Duitse TuS Derschlag. Bij de satellietclub van Bundesliga-club VfL Gummersbach maakte de hoekspeler een leerzaam jaar door. “Ik heb een ontzettend leuk jaar gehad in Duitsland”, laat Ten Velde weten. “Heel veel geleerd ook. Maar wat me trekt aan Volendam en de Nederlandse competitie is dat je in eigen land om de prijzen mag gaan spelen”.

“Ik heb een ontzettend leuk jaar gehad in Duitsland”

“Ik ben op gesprek geweest en ze hebben een enorm mooi trainingsplan liggen”, vertelt de kersverse aanwinst enthousiast. “Plus dat twee dagen voor m’n gesprek werd aangekondigd dat Volendam het EHF ticket officieel zou overnemen van Bevo. Het stukje buitenland komt er bij. Dat is twee in één: uitkomen in Nederland en wedstrijden in het buitenland spelen”.

Van Schie en Klyuyko
Met de transfer naar de club uit het vissersdorp zal de 19-jarige flankspeler weer te bewonderen zijn in eigen land. Het Noord-Hollandse Volendam is na Swift Arnhem en Handbal Houten de derde Nederlandse club van de Arnhemmer. Ten Velde vult op de linkerhoek het gat van de gestopte Randy Duin op.

Na Van Schie en de Oekraïense Eduard Klyuyko is Ten Velde de derde topversterking van de ploeg van nieuwbakken coach Pjotr Konitz. Ook werd Jordy Baijens, de oudere broer van middenopbouwer Dani Baijens, overgenomen van promovendus HARO. De oranjehemden hopen snel weer een rol van betekenis te spelen in de top van de BENE-League.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Handball Akademie VfL GummersbachAdvertentie