Jong Oranje na strafworpen naar finale

By 17 juli 2021Voorpagina

Jong Oranje heeft ten koste van de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland de finale van het EHF Championship in Noord-Macedonië bereikt: 25-22.

Advertentie

Na zestig minuten stonden beide teams gelijk (22-22). Nederland, in Skopje door Ricardo Clarijs gecoacht, nam de strafworpen veel beter dan Wit-Rusland: 3-0. Senna van Galen blonk in de reeks onder de Nederlandse lat uit.

Polen
Na rust maakte Jong Oranje een kleine achterstand (13-11) goed. Bij de 22-19 leek topschutter Kim Molenaar, ze scoorde zes keer, Nederland in veilige haven te hebben geschoten, maar Wit-Rusland kwam nog een laatste keer terug.

De nationale jeugdploeg neemt het zondagavond om 18:00 niet op tegen Faroer Eilanden, maar Polen. Laatstgenoemd land wist het groepshoofd van de poule van Nederland, eerder met 29-22 te sterk voor de jongedames van Clarijs, met 21-24 te verslaan.

Voor B-landen
De EHF Championship kan gezien worden als het EK voor B-landen. Twee jaar geleden degradeerde Nederland door een vijftiende plaats op het Europees kampioenschap uit de A-groep.

Advertentie