Skip to main content

Jong Oranje schrijft historie na rollercoaster

Oranje onder eenentwintig heeft zich voor het eerst in de historie geplaatst voor het EK. Na twee overwinningen, een heftige nacht en bloedstollende secondes tegen het thuisland, kon de vlag alsnog uit.

Advertentie

Met overwinningen op Turkije en Oostenrijk leek weinig de ploeg van Gino Smits in de weg te staan voor plaatsing voor het Europese eindtoernooi. Daar kwam tijdens de nacht van zaterdag op zondag verandering in, toen Ten Velde, Pepels en Smits met een fikse virus met spoed naar het ziekenhuis werden gebracht.

Noodrem
Zondag aan het eind van de middag speelden de jongen Oranjemannen de laatste wedstrijd van het toernooi tegen Tsjechië. Bij een 26-18 achterstand, en nog een minuut op de klok, leek het EK aan de neus van Nederland voorbij te gaan op basis van een minder doelsaldo. Het waren de zieke Rutger ten Velde en Rik Elissen die in de absolute slotfase van het duel de achterstand terugbrachten tot de gewenste zes doelpunten.

In de allerlaatste secondes trokken Elissen en Jerry, topscorer met zeven treffers, aan de noodrem en pakten beide eredivisionisten rood. Het bleek precies genoeg: ondanks het 26-20 verlies op Tsjechië is Nederland groepswinnaar geworden en plaatsen ze zich voor de allereerste keer voor het EK in Denemarken!

Foto: Facebook Jong Oranje U21
Advertentie

Join the discussion 4 Comments