Skip to main content

Jong Oranje speelt uitzwaaiwedstrijd tegen bekerwinnaar VOC

In het kielzog van de Olympische ploeg, starten de dames van Jong Oranje dit weekend aan het WK in Rusland. De formatie van Alex Klaassen oefent na een intensieve voorbereidingsperiode nog twee maal tegen VOC Amsterdam.

Advertentie

“We kwamen Leverkusen, Youth Oranje en Metzingen tegen in de voorbereiding”, laat keepster Mandy Hoogeboom weten. “We hebben als team goed gespeeld en veel geleerd. Het was vooral heel leerzaam om tegen de Duitse teams te spelen, omdat die toch wat groter en sterker zijn”. De voormalig keepster van DOS mocht alvast warmdraaien voor het nieuwe clubseizoen. Het talent gaat na de zomer spelen voor SGH Rosengarten-Buchholz.

Puntjes op de i
“Ze hebben veel ervaren speelsters”, vervolgt Hoogenboom haar verhaal over de Duitse oefenpartners. “Dan moet je als team slim gaan spelen. Dat is naar mijn mening goed gelukt. Tuurlijk maak je foutjes, maar daar is een voorbereiding voor”.

13516670_1195126883853434_2214675410535735993_n
Maandag en dinsdag speelt Jong Oranje twee oefenwedstrijden. Beide dagen is bekerwinnaar Succes Schoonmaak/VOC de tegenstander. “Het is om de puntjes op de i te zetten. Ik heb er heel veel zin in en ik denk dat we als team klaar zijn voor het WK!”, besluit de tweede Bundesliga-speelster. Beide uitzwaaiwedstrijden starten om 19:00 en worden gespeeld in sporthal De Weeren in Amsterdam.

Rusland en Zweden
In Moskou treffen Alex Vaassen en zijn dames onder meer thuisland Rusland. Daarnaast komt Nederland in poule D Zweden, Japan, China en Chili tegen.

Door: Stijn Steenhuis
Foto’s: Tina KolthofAdvertentie