Jong Oranje start kwalificatiereeks met zege

By 6 januari 2017Oranje, Voorpagina

Jong Oranje is de strijd om een WK-ticket gestart met een zege. In Chiesti moest thuisland Italië eraan geloven: 31-21.

In de eerste dertig minuten speelde de formatie van Edwin Kippers slordig (9-10). Met dank aan hoekspeler Rutger ten Velde kwamen de oranjehemden op voorsprong. Met een beeldschone vlieger leek Kay Smits een gaatje te hebben geslagen (17-14), maar typerend verloor Nederland de bal in de laatste minuut en moest het een onnodige treffer incasseren.

Na de 17-15 ruststand herstelde Jong Oranje zich rap. Na vijfenveertig minuten spelen was het gaatje voor het eerst zeven doelpunten (26-19) door een goal van Lions-speler Evert Kooijman. De Italianen knoeiden en de sterkere spelers van Nederland wisten het verschil in het tweede bedrijf uit te drukken in cijfers.

Morgenavond treffen Kippers en zijn jeugdinternationals Letland. Aan het eind van het weekend wacht het sleutelduel met het sterke Rusland. Alleen de winnaar van de poule van vier mag in de zomer naar Algerije afreizen voor het WK U21.