Kanshebber Hendrikse klopt op de deur

Het gaat Nathalie Hendrikse (25) voor de wind in het tenue van Neckarsulmer SU en dat valt op. De kanshebber voor het EK heeft opnieuw een subliem weekend in de Bundesliga achter de rug.

Advertentie

Neckarsulmer SU, waar nieuweling Anouk Nieuwenweg één keer scoorde, was dit weekend te sterk voor promovendus HL Buchholz 08 Rosengarten. Tijdens de 33-25 thuiszege scoorde Hendrikse een hoop goals.

Acht keer was de rechterhoekspeelster trefzeker. Het brengt het subtotaal van clubtopschutter Hendrikse op 30 doelpunten. Daarvoor had de EK-gegadigde zeven wedstrijden nodig.

Manu Mayonnade
Sinds de zomer van 2019 is Hendrikse in dienst bij Neckarsulmer SU. Daarvoor speelde de oud-speelster van VOC twee seizoenen in Noorwegen. In de Bundesliga laat Hendrikse week op week haar potentie zien en dat is ook bondscoach van de Oranjedames Manu Mayonnade opgevallen.

De blondine speelde nog geen interland en voor het eerst staat de naam van Hendrikse op de longlist van de nationale ploeg voor het EK in december. Ze is een geheel nieuwe optie op de rechterhoek. Naast vaste krachten Angela Malestein, die uitblonk in de Champions League, en Debbie Bont hebben nog eens vier positiegenoten een uitnodiging gekregen.

Kookpunt
Hendrikse klopt door het scoren van goals op de deur. De concurrentiestrijd op de rechterhoek bereikt vier weken voor het EK het kookpunt.

Advertentie