Kansrijk HSG Nordhorn-Lingen onderuit

De 17-17 van landgenoot Patrick Miedema voorspelde veel goeds, maar twintig minuten later bleek HSG Nordhorn-Lingen toch niet opgewassen tegen SC DHfK Leipzig: 24-28.

Gisteravond troffen beide competitiegenoten elkaar in de Bundesliga. Bij rust kon het duel nog alle kanten op (12-13).

Na de gelijkmaker van Miedama, vijfvoudig doelpuntenmaker, ging het mis voor de thuisploeg. HSG Nordhorn-Lingen zag de gasten uitlopen naar 17-21. Daar kon ook doelman van Oranje Bart Ravensbergen geen verandering in brengen.

TBV Lemgo
HSG Nordhorn-Lingen heeft GWD Minden voor moeten laten gaan en staat in Duitsland weer onder de streep. Laatstgenoemde ploeg was in eigen huis met 28-23 (11-12) te sterk voor het Nederlands getinte TBV Lemgo.