Kiel volgt Barcelona naar finale na bizarre thriller

By 28 december 2020Voorpagina

De finale van de Champions League zal morgen gaan tussen FC Barcelona en THW Kiel. De Duitsers versloegen in een ware thriller Veszprem na verlenging: 36-35.

De wedstrijd kende een bizar scoreverloop. Bij 17-10 in het voordeel van Kiel leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Duitsers. Kiel kwam eenvoudig tot scoren en had met Niklas Landin een prima spelende doelman.

Verlenging
In de tweede helft kantelde de wedstrijd langzaam en nam Veszprem het initiatief over. Via 24-24 kwamen de Hongaren tien minuten voor tijd zelfs op een ruime voorsprong (24-28) en leek de wedstrijd gespeeld. Kiel knokte zich echter terug en sleepte er nog een verlenging uit.

In de verlenging was het stuivertje wisselen tussen de twee ploegen en de wedstrijd werd pas in de laatste minuut beslist toen Niclas Ekberg de 36-35 binnenschoot. Een directe vrije worp kon Veszprem niet meer redden.

Barcelona
Eerder vandaag plaatste FC Barcelona zich ten koste van PSG al voor de finale. De Spanjaarden domineerden de wedstrijd na een stroef begin en wonnen ruim: 37-32.

De finale tussen THW Kiel en FC Barcelona begint morgen om 20:30.