Skip to main content

Klachten bij Malestein, Smeets is fit

By 21 november 2019Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Angela Malestein deed woensdagochtend niet mee aan de laatste teamtraining van de Oranjedames in eigen land. De rechterhoekspeelster heeft bovenbeenklachten.

Advertentie

Vanaf de hometrainer bekeek Malestein de laatste teamtraining van Oranje in Aalsmeer voor de nationale ploeg op het vliegtuig naar Japan stapte. Ook maakte ze een aantal sprintjes. Afgelopen weekend sloeg de international het Europese duel van SG BBM Bietigheim reeds over.

Tijdens de eerste dagen in het WK-land doet Malestein rustig aan. Ze hoopt op 30 november, wanneer Nederland het wereldkampioenschap tegen Slovenië opent, weer wedstrijdfit te zijn.

Volledig mee
Martine Smeets is klaar voor de start. De linkerhoekspeelster sloeg de EK-kwalificatieduels van Oranje in september over. In Noorwegen, waar ze voor Molde HK speelt, keerde ze terug binnen de lijnen. Smeets deed in Aalsmeer volledig mee.

Roemenië
De nationale ploeg is inmiddels geland in Japan. Over negen dagen start het WK. Over een aantal dagen oefent Oranje tegen Roemenië. Nederland zit in groep A.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie