Skip to main content

Klomp kan bij Dalfsen eindelijk om de prijzen spelen

By 19 september 2018Eredivisie, Voorpagina

Ze moet nog steeds uren in de trein zitten voor haar training, maar doet dat in een heel nieuwe omgeving: Kalia Klomp. De 19-jarige jeugdinternational ruilde deze zomer V&L in voor kampioenskandidaat Dalfsen. “Dit is een heel mooie stap voorwaarts.” 

Advertentie

Met een enkeltje van de Radboud University in Nijmegen naar Dalfsen is Kalia Klomp al snel twee uur kwijt. “Maar dat ben ik gewend. Zo lang zat ik ook in de trein van Helmond naar Geleen”, lacht de nieuweling van Dalfsen. Na vier jaren bij V&L heeft ze een transfer naar Dalfsen gemaakt.

In Overijssel hoopt Klomp een volgende stap te zetten. “De prikkel voelt goed”, vertelt ze. “Na vier jaar bij V&L en op Papendal voelde ik dat ik toe was aan iets nieuws. Veel speelsters van mijn generatie hebben de afgelopen jaren de stap naar het buitenland gemaakt. Dat is te vroeg voor mij. Dit is een heel mooie stap voorwaarts.”

Middenopbouwpositie
De hoofdcoach van Dalfsen, Monique Tijsterman, speelde een grote rol in de keus van Klomp. “Ik vind haar een van de beste trainsters van Nederland”, zegt de Noord-Brabantse. Afgelopen seizoen eindigde V&L op een knappe derde plaats in de eredivisie, waarna Klomp kon rekenen op interesse van andere clubs. “Ik heb een goed gesprek gehad met Monique (Tijsterman, red.). Bij Dalfsen staat een vernieuwde groep waar ik iets kan toevoegen.”

Advertentie

“Bij Dalfsen staat een vernieuwde groep waar ik iets kan toevoegen”

“Zo heb ik het met Monique gehad over de positie waar ik spelen kan. Ik ben een linkeropbouwer, maar oriënteer me bij Dalfsen ook op de middenopbouwpositie. Met Nele Antonissen hebben we een heel snelle spelmaker die goed is in de één-tegen-één. Ik ben meer een afstandsschutter.” Met Nyala Krullaars, Lisa Oosterwijk en Roos van Leeuwen hebben de rood-witten uit Overijssel twee goede linkeropbouwers in huis.

Quintus
Na de uitschakeling in de EHF Cup richt Dalfsen zich op de eredivisie. “Het is mooi om, om de prijzen mee te gaan spelen”, is Klomp enthousiast. “Dat is ons doel. Quintus is grotendeels intact gebleven en kan met, bijvoorbeeld, de zusjes Zwinkels heel stabiel en volwassen spelen. VOC is verjongd en begint opnieuw. Ik ben heel benieuwd waar we gaan eindigen.”

Dit weekend gaan Klomp en consorten op bezoek bij SEW. Landskampioen VOC reist af naar Voorhout waar Foreholte wacht. Kanshebber Quintus ontvangt in eigen huis Borhave.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie