Knappe comeback Nederland tegen Zweden

Ook het tweeduel oefenduel tussen Nederland en Zweden is naar het thuisland gegaan: 39-32. Na veertig minuten leek Oranje nog de boot in te gaan.

Het grootste gedeelte van de wedstrijd in Almere was Zweden, dat opnieuw met de B-garnituur voor de dag kwam, beter. Na 17-21 bij rust liepen de bezoekers uit naar 17-24.

30-30
Pas in de laatste tien minuten liep het bij het Nederlands team. De 30-30 kwam van Merel Freriks (foto). Invaller onder de lat Yara Ten Holte bediende Bo van Wetering in de slotfase meermaals op maat waardoor de Oranjedames voor kwamen en zelfs uitliepen.

Namens de formatie van Per Johansson, waar Angela Malestein en Dione Housheer net als Tess Wester op de tribune zaten, maakten routiniers Laura van der Heijden en Lois Abbingh er ieder zeven. Voor Zweden kwam linkehoekspeelster Linn Hansson tot zes doelpunten.