Knappe uitzege TBV Lemgo, SG Flensburg-Handewitt morst punt

TBV Lemgo heeft een knappe uitzege in de Bundesliga geboekt. De blauw-witten waren gisteravond te sterk voor thuisploeg en het hoger geklasseerde HSG Wetzlar.

Advertentie

In de eerste helft legde TBV Lemgo de basis voor de overwinning op vreemde bodem. Bij 11-16 zochten beide Bundesliga-teams de kleedkamer op.

Baijens en Schagen
Na zestig minuten stond het 21-27. Internationals Dani Baijens (drie doelpunten) en Bobby Schagen (twee) deden een duit in het zakje. Eerstgenoemde draagt na de zomer het tenue van ASV Hamm-Westfalen.

Kampioenskandidaat SG Flensburg-Handewitt heeft in de titelstrijd een puntje laten liggen. Waar rivaal THW Kiel met 25-31 won van HC Erlangen, bleef de ploeg waar oud-international Mark Bult de assistent is tegen Frisch Auf Göppingen steken op 28-28 (15-15).

Na een quarantaineperiode is ook Jeffrey Boomhouwer terug op het parket. De linkerhoekspeler moest de interlandweek van Oranje aan zich voorbij gaan, maar kwam gisteravond met Bergischer HC met succes in actie. TUSEM Essen ging er met 22-32 (9-15) aan en Boomhouwer prikte vier keer raak.

Twee kampioenskandidaten
Met 47 punten bezet landskampioen THW Kiel met nog twaalf duels te gaan de koppositie. SG Flensburg-Handewitt staat met evenveel punten op plaats twee. Bergischer HC (29 punten) en TBV Lemgo (26) staan respectievelijk zevende en negende.

Foto: FotoReza

Advertentie