Skip to main content

Knippenborg stopt ook bij de club

By 13 mei 2022Duitsland, Europa, Voorpagina

Ze heeft al afscheid genomen bij de Oranjedames en nu heeft Lynn Knippenborg (30) besloten ook op clubniveau te stoppen.

Advertentie

Na drie seizoenen bij SU Neckarsulm keert Knippenborg na de zomer niet meer terug op het parket. Zo is de spelmaakster bezig aan haar laatste beurten als topsporter.

DHB Pokal
Vorige maand zwaaide Knippenborg al af als international. In een uitverkocht Topsportcentrum in Almere nam ze samen met zeven anderen – onder meer Nycke Groot, Martine Smeets en Jessy Kramer – afscheid van de fans van Oranje. Met het Nederlands team pakte Knippenborg meerdere medailles.

In clubverband speelde Knippenborg in vijftien seizoenen voor Pacelli, Dalfsen, Vipers Kristiansand, Buxtehuder SV en TTH Holstebro. Met haar laatste, Nederlandse club werd de blondine vier keer landskampioen. In het tenue van Buxtehuder SV wist de spelmaakster in 2017 de DHB Pokal te winnen.

Kooij en Hendrikse
SU Neckarsulm, de huidige nummer zes op de ranglijst, en Knippenborg spelen dit seizoen nog twee Bundesliga-duels. Waar Sharon Nooitmeer bij de club heeft verlengd, keren landgenoten Jill Kooij (onbekend) en Nathalie Hendrikse (Thüringer HC) ook niet meer terug bij de blauw-witten.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie