København Håndbold via Polman-loos Team Esbjerg naar laatste vier

København Håndbold is zeker van een plaats bij de laatste vier om de Deense landstitel. Maandagavond versloeg de formatie uit de hoofdstad een Polman-loos Team Esbjerg.

Advertentie

In Esbjerg zegevierde København Håndbold, winnaar van de reguliere competitie, met 28-30. Liefst zestien goals waren van Nederlandse makelij. Dulfer (6), Bont en Schoenaker (beide 5) waren op schot.

Voetblessure
Team Esbjerg stelde het nog altijd zonder Estavana Polman. De sterspeelster kampt met een voetblessure. Daardoor liet de international ook de interlandweek met Oranje aan haar voorbij gaan.

Met acht punten is København Håndbold in de kampioensfase niet meer in te halen door de nummer drie en vier, NFH en Randers, van de poule. Daardoor is de ploeg van Dulfer en consorten zeker van een plaats in de halve finale. Team Esbjerg volgt op de tweede plaats.

Tussenstand groep 1:
1. København Håndbold 4-8
2. Team Esbjerg 4-6
3. NFH 3-3
4. Randers 3-0

In groep 2 gaat de nieuwe club van Tess Wester aan de leiding: HC Odense. Met één overwinning uit de eerste drie duels heeft het Viborg HK van Sanne van Olphen nog een theoretische kans de halve finale in de strijd om het landskampioenschap te bereiken.

Tussenstand groep 2:
1. HC Odense 3-7
2. Silkeborg-Voel 3-3
3. FC Midtylland 3-3
4. Viborg HK 3-2

Foto: Tina Kolthof

Advertentie