Skip to main content

Koersbepaling Duits kampioenschap in Bietigheim

Titelfavorieten in de Bundesliga SG BBM Bietigheim en Borussia Dortmund komen elkaar vanmiddag om 16:30 tegen. De koers voor de Duitse titelstrijd wordt bepaald.

Advertentie

SG BBM Bietigheim en Borussia Dortmund zijn in eigen competitie nog ongeslagen. Eerstgenoemd team staat met achttien punten eerste. De aanstaande gasten uit Dortmund hebben een partij minder gespeeld, op woensdag ging de wedstrijd tegen HSG Blomberg-Lippe niet door, en volgen met zestien punten.

Genoegen nemen met EHF European League
In de zomer kwamen beide teams elkaar voor het laatst tegen. In de strijd om de Supercup sloeg SG BBM Bietigheim genadeloos toe: 31-21. Het was voor WK-gangers Danick Snelder, Inger Smits en Kelly Dulfer de eerste prijs van het seizoen. Ook jonge doelvrouw Lieke van der Linden staat in Bietigheim onder contract.

Smits en Dulfer verwelkomen vanmiddag hun oud-werkgever. In het geel-zwart van Borussia Dortmund behaalde het duo vorig seizoen de Duitse titel en daarmee een startbewijs voor de Champions League. In het tenue van rivaal SG BBM Bietigheim moeten Smits en Dulfer het doen met kwalificatie voor de poulefase van de EHF European League.

Van der Heijden en Ten Holte
Bij de bezoekers ook veel Nederlandse inbreng. Laura van der Heijden, Yara ten Holte en Merel Freriks lieten zich vorige maand op het wereldkampioenschap in Spanje al zien en maken nu hun rentree in de Bundesliga. Delaila Amega en Tessa van Zijl komen terug van een blessure.

De winnaar van de pot van vanmiddag pakt het voordeel in het gevecht om de Duitse landstitel. Na de topper wachten nog zestien competitiewedstrijden waaronder de return in Dortmund.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie