Skip to main content

“Zijn komst onderstreept onze ambitie om mee te doen om de prijzen”

By 18 januari 2017BENE-league, Voorpagina

Kras/Volendam heeft de selectie versterkt met Servisch international Igor Mrsulja. De 22-jarige midden- en linkeropbouwer komt over van Partizan Belgrado en tekent voor tweeënhalf jaar.

Advertentie

Mrsulja maakte onlangs indruk tijdens zijn trainingsstage bij de oranjehemden uit het vissersdorp. Door de procedure rond het verkrijgen van een werkvergunning is de Serviër niet direct speelgerechtigd voor de Volendamse club. De verwachting is dat deze formaliteit in de loop van februari afgerond is, waardoor de rechtshandige handballer mogelijk nog zijn opwachting kan maken in de BENE-League.

Prijzenpakker
De in Belgrado geboren Mrsulja begon zijn handbalcarrière in de jeugdopleiding van URK Studenski Grad. Sinds 2009 speelt hij voor Partizan Belgrado, waar hij sinds vorig seizoen aanvoerder is. Met die club werd de opbouwer één keer landskampioen en won hij tevens de nationale beker (tweemaal) en de Supercup. De opbouwer kwam uit voor vrijwel alle nationale jeugdselecties van Servië en werd in zijn periode als jeugdhandballer meermaals verkozen tot beste midden- en linkeropbouwer van zijn generatie. Daarnaast werd Mrsulja opgenomen in het sterrenteam van de Servische competitie.

“Zijn komst onderstreept onze ambitie om mee te doen om de prijzen.”

Algemeen manager Joost Ooms van Volendam noemt de aanwinst ‘een potentiële speler uit de buitencategorie’. “We zijn dan ook blij en trots dat Igor voor ons heeft gekozen”, vertelt Ooms. “Er werd internationaal flink aan hem getrokken en hij heeft weloverwegen gekozen voor ons programma. We zijn hard bezig om het internationale papierwerk op orde te krijgen en hem daarmee zo snel als mogelijk speelgerechtigd te krijgen. Zijn komst onderstreept onze ambitie om mee te doen om de prijzen.”

Advertentie

Mrsulja is gelukkig met zijn overgang en denkt voor meerdere jaren aan de Volendamse Dijk te spelen. “Dit is een mooie stap voor mijn ontwikkeling als handballer. Volendam is een hoog aangeschreven club in Nederland met een mooie traditie. Ik hoop snel deel uit te maken van de ploeg. Ook wil ik zo snel mogelijk de Nederlandse taal onder de knie krijgen. Als we fit blijven denk ik dat wij voor het kampioenschap kunnen gaan.”

Advertentie