Kooijman terug naar Nederland: “Ik wil in de picture blijven”

Na vier goede jaren gaat international Evert Kooijman (25) Achilles Bocholt inruilen voor een nieuwe club uit eigen land: Volendam.

Advertentie

Na de zomer is de cirkelspeler in het oranje van de oud-landskampioen te bewonderen. “Ik was toe aan iets nieuws”, begint Kooijman die in Bocholt alle hoofdprijzen wist te winnen. “De club haalt ieder jaar weer topspelers. Het is zo’n sterke ploeg. Het maakte op een gegeven moment niet uit of ik een hele of halve wedstrijd meespeelde.”

“Ik ben een beetje de uitdaging verloren en dus ben ik in gesprek gegaan met Volendam”, gaat hij verder. De Noord-Hollandse club heeft al langer interesse in Kooijman. “De organisatie bij de club klopt. Dat spreekt me erg aan.”

Ontwikkelingen
“Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en dat kan alleen als ik uitgedaagd wordt. Volendam moet weer het Volendam van vroeger worden. Door een aantal goede jongens aan te trekken hopen ze het de topclubs in de BENE-League weer lastig te maken”, legt Kooijman uit. Gisteren werd de komst van de Zweed Zlatko Pavicevic bekend.

Advertentie

Ook wil Volendam zich na het vertrek van Jorn Smits versterken met een linkeropbouwerspeler. “Er zijn op meer posities ontwikkelingen gaande”, verklapt Kooijman. In het vissersdorp wil de Limburger weer voor iedere meter knokken. “Alleen dan kan ik het beste uit mezelf halen.”

Samir Benghanem
Kooijman heeft de zet nodig, want hij wil in 2022 met Oranje in Boedapest spelen. “Ik wil in de picture voor het EK blijven. Samir (Benghanem, red.) heeft bewezen dat naar het buitenland gaan niet heilig is. Ook vanuit de BENE-League kun je een hoog niveau halen. Al heb ik zo’n transfer nog niet helemaal uit mijn hoofd gezet.” 

De oud-speler van LIONS verhuist in de zomer naar Amsterdam. “Ik zie het als een nieuw avontuur en merk dat ik daaraan toe ben. Bij Volendam hoop ik belangrijk te kunnen worden en te blijven groeien.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie