Koploper Houten nadert magische grens

Eredivisiekoploper Houten is zaterdagavond in Beek op 49 punten gekomen. Met nog drie duels te gaan kan alleen Quintus de Utrechters nog van de troon stoten.

Op bezoek bij nummer vier BFC ging Houten rusten met een achterstand. Vlak voor de pauze scoorde Lou Peters namens de thuisploeg de 13-11.

Bos, Brachten en Versteegden
Snel in de tweede helft stelden de bezoekers orde op zaken. Twee keer Milo Bos (foto), een stop van doelman Björn Brachten en de handige Bram Versteegden hielpen Houten weer aan de goede kant van de score (15-17).

Na de 24-29 van Versteegden was het verzet van BFC tien minuten voor tijd gebroken: 30-36. Over een week kan Houten op vijftig punten komen en tegelijkertijd de duizendste goal van het seizoen hebben gemaakt. De teller van de geel-zwarten staat na 27 wedstrijden op 983 treffers.

Na 19-18
Op drie punten afstand bezet Quintus de tweede plaats in de eredivisie. De wit-groenen rekenden tegelijkertijd af met Aalsmeer 2: 31-24 (15-15). Na 19-18 knakten achtereenvolgens Troy Oranje, Rick van Ravesteijn en René de Bakker vanuit een vlieger de bezoekers uit Noord-Holland (22-18).