Koplopers melden zich voor EK

By 21 november 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Woensdag melden liefst zes koplopers zich op Papendal voor de start van de voorbereiding op het EK in Zweden. De clubs van zes internationals voeren de competitie in eigen land aan.

Advertentie

Het Hongaarse Györi van Yvette Broch en Nycke Groot spant de kroon. De kampioen is na acht duels nog steeds ongeslagen in eigen land. Daarnaast plaatste de club van de Nederlandse olympiërs zich als groespwinnaar voor de volgende ronde van de Champions League.

Ook SG BBM Bietigheim heeft nog niet verloren in eigen land. De Duitse ploeg van Wester, Smeets, Malestein en Visser won alle acht wedstrijden in de Bundesliga en heeft een doelsaldo van +100. Onlangs werd belager TuS Metzingen, met Jasmina Jankovic tussen de palen, verslagen.

Issy Paris
In Frankrijk stelen twee landgenoten de show die niet mee gaan naar Zweden. De gestopte Ailly Luciano voert met kampioen Metz de lijst aan, terwijl Esther Schop met Nantes volgt op plaats twee. Lois Abbingh, die deze zomer vertrok uit Roemenië, is met Issy Paris terug te vinden op de vierde plaats. Het verschil tussen de nummer één en vier is slechts twee punten.

Op 4 december opent het Oranje van Helle Thomsen het EK tegen Duitsland. Op dinsdag 29 november, vlak voor het vertrek van Oranje naar Scandinavië, is Handbal Inside aanwezig bij het officiële persmoment.

Advertentie