Skip to main content

Kroaat moet springplank worden naar BENE-League

By 22 januari 2017BENE-league, Eredivisie, Voorpagina

Met negen puntgave treffers debuteerde Marko Vidovic met succes namens Oosting/E&O in de eredivisie. De Kroaat moet de Emmer springplank worden naar de gedroomde BENE-League.

Advertentie

“Ik ben tevreden met m’n eerste optreden”, laat Vidovic weten aan RTV Drenthe. “Met het team, de uitslag, ik ben blij. Ik hoop dat het per wedstrijd nog beter wordt.” De groen/witten versloegen AJ Sports/Hellas met 26-17 in eigen huis. Daardoor blijft E&O fier aan kop.

“Hij heeft kunnen laten zien wat hij waard is”

Ook coach Kippers was tevreden met het debuut van de 29-jarige nieuweling. “Hij heeft kunnen laten zien wat hij waard is”, vertelt de Hengelose coach. “Hij zal moeten wennen aan het tempo. Als hij op tempo is hoeft hij maar een keer aan te zetten en ‘boem’, doelpunt. Met zoveel schotkracht zou het goed moeten komen.” Vidovic kwam voor het laatst uit voor het Duitse TuS Derschlag.

Sterke schutters
De timing van de transfer van de Kroaat is bewust. E&O hoopt mét een extra, ervaren schutter een ticket voor de BENE-League af te dwingen. “Het liefst heb je er nog eentje bij van zo’n kaliber”, geeft Kippers toe. “Maar ik denk dat we hier verder mee komen, dan met het team dat we hiervoor hadden. Niet dat het niet goed was, maar voor de BENE-League is meer nodig.”

Advertentie

“Voor de BENE-League is meer nodig”

Samen met linkspoot Toby Trouw kan E&O vertrouwen op twee sterke schutters. Vidovic ziet uit naar de play-offs. “Ik geloof dat we het kunnen”, is de linkeropbouwer gedreven. “Het is een gezonde sfeer in het team. Iedere speler in het team moet het beste geven.” Ook Kippers ziet, mét Vidovic, kansen. “We hebben nu op rechts en links meer schotkracht. Dat geeft ook meer ruimte voor de hoekspelers en cirkelspelers.”

Maart
De kampioenspoule start begin maart. Vidovic, E&O en alle andere eredivisieteams spelen nog vier wedstrijden in de reguliere competitie. Het gaatje met nummer twee AES/Arnhem, dat wist te winnen van Aristos (37-21) is drie punten.

 

Advertentie