Skip to main content

Lage hartslag landgenoten in laatste ronde tweede Bundesliga

Dit weekend staat de laatste speelronde in de tweede Bundesliga op de agenda. Landgenoten kunnen met een gerust hart het veld betreden.

Advertentie

Wilhelmshavener HV handhaafde zich afgelopen weekend officieel. Op bezoek bij HG Saarlouis werd het beslissende punt binnen gehaald (23-35). Landgenoten Smits (10), Ten Velde (5) en Postel (4) waren goed voor meer dan de helft van de productie.

Ook het EHV Aue van Jort Neuteboom is met achtentwintig punten niet meer in te halen door de belagers in de gevarenzone. De boomlange verdediger kon onder bondscoach Joop Fiege rekenen op een plek in Oranje, maar komt niet voor in de plannen van Erlingur Richardsson.

Veldgoals
Bartek Konitz en VfL Eintracht Hagen hebben zich na een slechte seizoensstart genesteld in de middenmoot. De promovendus verloor de eerste acht wedstrijden in de beresterke Duitse competitie, maar krabbelde krachtig op. Met 119 goals in 37 wedstrijden heeft Konitz een goed aandeel in het klassebehoud.

Het TV Emsdetten van Jasper Adams is geposteerd op de tiende plaats in de tweede Bundesliga. Met 198 goals is de lange international, die na de zomer vertrekt naar OCI-LIONS, de schutter met de meeste veldgoals.

Zesde
Toon Leenders, Alec Smit, Patrick Miedema en Nicky Verjans gaan met HSG Nordhorn-Lingen het meest hoog eindigen. In de laatste speelronde kunnen de landgenoten stijgen naar plaats zes. In het nieuwe seizoen krijgt het kwartet gezelschap van doelman Bart Ravensbergen.

Foto: Jasper Steenhuis

Advertentie