Landgenoten belangrijk voor Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is door een thuiszege op SV Union Halle-Neustadt op vijf uit vijf gekomen in de Bundesliga. Neckarsulm SU heeft tegen HSG Blomberg-Lippe gelijkgespeeld.

Landgenoten waren tijdens de 27-20 overwinning belangrijk voor thuisploeg Borussia Dortmund. Bij rust was het verschil drie doelpunten (13-10).

International Merel Freriks rondde al haar zes schotkansen af. Laura van der Heijden scoorde er vijf en gaf tevens drie assists. Ook onder de lat blonk een Nederlander uit.

38 procent
Yara ten Holte, vorige week met Oranje mee naar Kreta (14-35 overwinning op Griekenland), stopte twaalf ballen van SV Union Halle-Neustadt. Ten Holte kwam tot een stoppercentage van 38 procent.

Door het resultaat komt Borussia Dortmund op gelijke hoogte met SG BBM Bietigheim. De rivalen hebben nog niet verloren en na vijf duels tien punten. Aanstaande zondag ontvangen de geel-zwarten in de Champions League CSM Bucuresti.

Acht keer
Neckarsulm SU heeft een puntje overgehouden aan de thuiswedstrijd met HSG Blomberg-Lippe: 35-35 (18-23). Twee minuten voor tijd leek Nathalie Hendrikse met haar achtste nog de zege voor Neckarsulm SU veilig te stellen (35-33).

Ook Lynn Knippenborg maakte er tegen HSG Blomberg-Lippe acht. Cirkelspeelsters Jill Kooij (5/5) en Sharon Nooitmeer (2/2) misten geen bal.

Hoitzing en Jongenelen
TuS Metzingen volgt de top-2 in Duitsland op twee punten. De roze-zwarten wisten op bezoek bij VfL Oldenburg een achterstand bij rust (15-12) om te draaien: 27-28. Namens de thuisploeg scoorden Marloes Hoitzing en Isabelle Jongenelen ieder drie keer.