Skip to main content

Landgenoten geven Deense partij met WK in achterhoofd kleur

Larissa Nusser als dirigent bij de thuisploeg en aan de overkant veertien Nederlandse treffers. Landgenoten hebben gisteravond de Deense competitiewedstrijd København Håndbold – Odense HC (24-28) kleur gegeven.

Advertentie

Bij København Håndbold was Nusser bij tien doelpunten betrokken. De Limburgse scoorde er zelf vier en gaf zes beslissende assists.

De thuisploeg uit de hoofdstad kon tot 12-12 bij rust en 20-21 mee met de koploper. Daarna sloeg Odense HC een gaatje en deze kwam København Håndbold niet meer te boven.

WK in Spanje
Abbingh en Housheer maakten er allebei zeven voor Odense HC. Daarmee lijkt eerstgenoemde na een hamstringblessure helemaal terug. Niet mis met het WK in Spanje op de loer.

Ook de frivole vorm van Nusser is interessant te noemen. In Tokio kwam ze tijdens slechts één groepsduel in actie en een jaar geleden op het EK in Denemarken wist Nusser ook geen potten te breken. Nu is de pas 21-jarige spelmaakster in Noord-Europa vertrouwen aan het tanken.

Play-offs
Door de 24-28 overwinning blijft Odense HC fier aan kop gaan. København Håndbold, in 2018 landskampioen, mikt nog altijd op een plaats bij de top-8 in Denemarken. Deze positie geeft recht op het spelen van play-offs.

Advertentie