Landskampioen VOC ontvangt verrassing uit Venlo

0

VOC-HandbaL Venlo is hét topaffiche van de negende speelronde in de eredivisie. In Amsterdam komen de podiumklanten elkaar tegen.

Een verjongd VOC bezet de koppositie. De formatie uit de hoofdstad is na acht duels in de eredivisie nog ongeslagen. Met zestien punten heeft VOC een voorsprong van vier punten op runner-up Quintus.

Ongeslagen
Zaterdagavond komt HandbaL Venlo langs in Amsterdam. De brigade uit Limburg is terug te vinden op de knappe derde plaats in de eredivisie. In eigen huis zijn de blauw-witten zelfs nog ongeslagen. Twee seizoenen geleden moest HandbaL Venlo in de degradatiepoule nog vechten tegen degradatie.

Supercup-winnaar Quintus reist af naar Noord-Holland. In ’t Veld staan de groen-witten, die zich een week geleden schaarden bij de laatste zestien van de Challenge Cup, lijnrecht tegenover VZV. De thuisploeg in het rood-wit sluit met acht punten uit evenveel wedstrijden het linkerrijtje af.

Dalfsen
Ook staat de negende speelronde in teken van de mogelijke wederopstanding van Dalfsen. De meervoudig landskampioen uit Overijssel verloor dit seizoen al vijf wedstrijden. Een week geleden lieten de jongedames van Monique Tijsterman VOC glippen (31-32). In Voorhout wordt Foreholte getroffen.

Overige duels:
SEW – V&L
DSVD – Borhave

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here