Lang de tijd om de wonden te likken heeft LIONS niet

Na de verloren finale likt LIONS de wonden. Lang heeft de Nederlandse topclub daar niet voor, want de ploeg moet flink in de steigers.

Advertentie

De keuze van Luuk Hoiting om de stoppen zadelt LIONS met een groot probleem op. Een puntenpakker onder de lat vervangen is een hell of a job. Een telefoontje naar Arjan Versteijnen van Achilles Bocholt heeft niets opgeleverd.

Tijdens de best-of-three met Aalsmeer was Bram Kleijkers de stand-in van Hoiting. Wanneer LIONS ook na de zomer weer mee wil doen in het linkerrijtje van de BENE-League is een nieuwe eerste man onder de lat geen overbodige luxe.

Linkeropbouw
Met Luca van Straaten en Koen van Dijk hebben de vervangers van Lino Janssen, die ook zijn carrière heeft beëindigd, zich reeds gemeld. Ook aan de overkant op rechts zit LIONS met Serge Heijnen – op schot in de derde finale – en Rob Schmeits gebakken.

Zorgen zijn er op de linkeropbouw. Jasper Adams komt terug na een schouderblessure, maar is net als positiegenoot Joao Jacob Ramos kwetsbaar. Tel daar het vertrek van schutters Jeroen de Beule en Tim Roefs, de jongeling heeft bij competitiegenoot Volendam getekend, bij op en geconcludeerd kan worden dat een extra lichaam op links en midden welkom is.

Christopher Jauernik
Een kleine week na de thuisnederlaag is het nog angstvallig stil in Zuid-Limburg. In juli start ook bij LIONS, waar trainer/coach Christopher Jauernik het vertrouwen krijgt, de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Foto: FotoReza

Advertentie