Skip to main content

Leković is laatste versterking Volendam

By 8 augustus 2019BENE-league, Voorpagina

Volendam heeft Ognjen Leković (23) weten te strikken. De Montenegrijnse rechteropbouwer komt over van RK Pelister uit Macedonië.

Advertentie

Door de zware blessure van Geert Hinskens en de transfer van Marnix Roos naar Füchse Berlin was Volendam op zoek naar een nieuwe rechteropbouwer. Na de komst van Collin de Vette (Quintus) is Lekovic de laatste versterking.

De Montengrijn maakte tijdens proeftrainingen een uitstekende indruk. “De linkshander staat bekend om zijn snelheid en explosieve acties en zorgt met een goed afstandsschot voor veel doelgevaar”, zo klinkt de omschrijving op de website van Volendam.

Van Dijk
Naast Lekovic en De Vette heeft Volendam zich ook versterkt met Robin Nagtegaal, Jort Neuteboom, Erik Blaauw en Jeroen Roefs. Hans van Dijk komt over van Hellas en volgt Peter Portengen op. Laatstgenoemde heeft zich nog niet aangesloten bij een nieuw team.

Léon van Schie keert niet meer terug in het vissersdorp. De oud-international is gestopt. Schutter Jaap Beemsterboer heeft de stap naar Duitsland gemaakt. Basiskrachten als Jordy Baijens en Robin Jansen zijn ondanks interesse uit het buitenland wel gebleven.

Kielce
Op 31 augustus openen Lekovic en consorten de competitie tegen titelhouder Achilles Bocholt. In de voorbereiding oefent Volendam, dat in de EHF Cup op bezoek gaat in Kroatië, tegen topclub Kielce.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie