Skip to main content

Liever in het blauw van V&L: “Op verenigingsniveau moet het weer gaan bloeien”

Terug in het tenue van V&L heeft Cas Driessen (22) weer veel plezier op het veld. De Limburger ziet in Geleen iets moois ontstaan.

Advertentie

In de lente maakte fusieproject LIONS bekend dat de reserveploeg het plekje in de eredivisie aan V&L-Sittardia zou afstaan. Spelmaker Driessen verhuisde mee. “LIONS 2 werd afgestoten. Ik ben begonnen bij V&L en heb altijd een goed gevoel bij die club gehad. Het was voor mij geen moeilijke keuze”, legt hij uit.

Jaren speelde Driessen in de opleidingsploeg van LIONS. Tot een doorbraak in de hoofdmacht is het nooit gekomen. “Ik heb me nooit in de BENE-League mogen laten zien”, begint Driessen scherper. “Ook moet ik kritisch zijn op mezelf: ik heb nooit gevraagd of er toekomst voor mij was bij het eerste.”

Toekomst van LIONS
Een beetje tussen het wal en het schip. “Het stoppen van LIONS 2 heeft me dan ook niet verbaasd”, gaat Driessen verder. “Jongens maakten de stap naar één, vertrokken zoals bijvoorbeeld Tim Roefs naar een concurrent of bleven voor het tweede spelen. Die ploeg ging krimpen. Ik zie de doorstart onder de vlag van V&L als een positieve ontwikkeling.”

Advertentie

Maik Onink, oud-assistent bondscoach Martin Vlijm en Ewout Boogaard vormen de technische staf van de nieuwe eredivisionist. Naast Driessen hebben ook spelers als Lou Peters, Marnix Buquet (HandbaL Venlo) en Killian von den Hoff (Visé) voor het blauw van V&L gekozen.

Driessen laat jaren in het oranje-goud van LIONS achter zich. “Het echte clubgevoel miste daar wel eens. Dat is bij V&L heel anders. Dat hebben meer jongens, want het eredivisieteam in Geleen heeft meteen spelers aangetrokken. Ook jongens waarmee ik bij V&L altijd heb samengespeeld, maar die nooit naar LIONS zijn overgestapt. Sef Geilen is zo iemand. Ik vind het zo leuk met hem op de cirkel samen te spelen.”

Niet altijd compleet
Acht punten heeft V&L in de eredivisie gescoord. “We hebben te vaak verloren, zo eerlijk moeten we zijn”, is Driessen kritisch op zichzelf en V&L. “Het voordeel van deze ploeg is dat we weer mógen handballen. De druk is er een beetje af. We lopen met veel plezier rond. Aan de andere kant: op bezoek bij EHC en GHV zijn we onderuit gegaan en die ploegen stonden onder ons. Op de training is het soms afwachten wie er komt en dat zie je terug in de wedstrijden. Van mij mag het soms wel eens wat fanatieker.”

Toch ziet Driessen veel heil in de herstart van V&L. “Op verenigingsniveau moet het weer gaan bloeien in de provincie”, is hij stellig. In 2008 gingen BFC, V&L en Sittardia samen. De twee eerstgenoemde teams proberen het weer op eigen benen. “LIONS heeft grote prijzen gewonnen, maar er is alleen nog maar een eerste over. Ik ben benieuwd hoe lang dat nog zo doorgaat. Ik hoop in het nieuwe jaar meer wedstrijden te winnen.”

Foto: FotoReza

Advertentie