Limburg Lions blijven aan kop in BENE-League

By 25 september 2016BENE-league, Voorpagina

OCI-Lions heeft zaterdagavond met succes de koppositie in de BENE-League verdedigd. In een taai duel met Callant Tongeren wist de formatie van Mark Schmetz te winnen: 24-22.

Tien minuten na de rust (11-13) keken de Zuid-Limburgers nog steeds tegen een achterstand aan tegen de Belgische bekerwinnaar. Topscorer Joao Ramos Jacob, die uiteindelijk zeven keer doel trof, prikte een kwartier voor tijd eindelijk de gelijkmaker binnen.

Genadeklap
Met een cruciale redding zorgde Luuk Hoiting, bij 23-22, in de slotfase voor balbezit voor de landskampioen. In de aanval daarop deelde cirkelloper Ivo Steins de genadeklap uit aan de Belgische opponent. Bij Callant Tongeren kwam Martijn Meijer tot drie treffers.

Door de bevochten thuisoverwinning blijven de Limburg Lions ongeslagen. Met zeven punten uit vier duels volgt plaaggeest Initia Hasselt op één punt achterstand.