LIONS al na één helft klaar met Volendam

LIONS heeft gisteravond aan één helft genoeg gehad thuisploeg Volendam te kloppen. In het vissersdorp boekten de Limburgers een overtuigende zege in de BENE-League: 27-36.

Via 1-5 en de 4-11 van cirkelspeler Jonas Dell was al snel duidelijk dat LIONS in Noord-Holland met alle punten aan de haal zou gaan. Helemaal toen Jeroen Roefs drie minuten voor het rustsignaal na een harde charge op Ids Eussen met direct rood naar de tribune moest.

EHF European Cup
Volendam en LIONS troffen elkaar gisteravond al, omdat beide teams zich dit weekend in de EHF European Cup laten zien. Volendam ontvangt zaterdagavond het Zwitserse Wacker Thun. Gelijktijdig speelt ook LIONS thuis. De kampioen van Bulgarije komt naar Sittard: HC Lokomotiv G. Oryahovitsa.

Na 12-20 halverwege maakte Joris Baart twaalf minuten voor tijd namens de gasten uit het Zuiden de dertigste (17-30). In de slotfase liet LIONS de touwtjes wat vieren en gunde Christopher Jauernik (foto) een aantal basiskrachten rust waardoor Volendam, waar linkerhoekspeler Jordy Baijens geblesseerd moest toekijken, wat van de achterstand kon afknabbelen.

Even weer aan kop
Door de uitoverwinning gaat LIONS weer even aan kop in de BENE-League. Achtervolgers Sporting Pelt en Achilles Bocholt hebben een punt minder en ook een wedstrijd tegoed.