LIONS de beste van de heenronde

By 21 november 2021BENE-league, Competities, Voorpagina

LIONS heeft de eerste competitiehelft aan kop afgesloten. Ook tegen Initia Hasselt bleef de lijstaanvoerder van de BENE-League overeind.

Advertentie

Na 11-15 bij rust eindigde Initia Hasselt – LIONS in 24-31. Onder meer jongelingen Ids Eussen en Martijn Kleijkers kwamen in de tweede helft meermaals tot scoren.

LIONS heeft de heenronde met 21 punten afgesloten. In de eerste elf duels wisten de Zuid-Limburgers liefst tien keer te winnen. Alleen uit bij Visé bleef de formatie van Christopher Jauernik op 28-28 steken.

Veertien keer Jeroen van den Beucken
Achilles Bocholt was vanavond met 35-31 te sterk voor Volendam en staat tweede. Sporting Pelt maakt de top-3 van de BENE-League compleet. De Nederlandse getinte ploeg uit België rekende knap af met Visé: 39-29.

Advertentie

Hurry-Up heeft de eerste seizoenshelft op plaats zeven afgesloten. Ondanks veertien doelpunten van Jeroen van den Beucken wisten de Zwartemeerders in eigen huis Bevo te kloppen: 38-35 (20-15). Bij de gasten uit Panningen zat Lambert van Berlo na het ontslag van Jo Smeets voor het eerst als hoofdcoach op de bank.

Cadeau voor Fiege
Na 33-28 zorgde Van den Beucken nog voor verrassende spanning (33-32). Sander Bos met zijn vierde, Ronald Suelmann en Tiago Azenha sleepten voor Hurry-Up de punten uit het vuur. Voor trainer/coach Joop Fiege een mooi cadeau nadat hij vandaag bekendmaakte langer bij Hurry-Up te blijven.

Uitslagen BENE-League:
Quintus – Tongeren 26-34
Hurry-Up – Bevo 38-35
Sporting Pelt – Visé 39-29
Initia Hasselt – LIONS 24-31
Achilles Bocholt – Volendam 35-31

Foto: FotoReza

Advertentie