Skip to main content

LIONS en Aalsmeer kunnen tik uitdelen

LIONS en Aalsmeer kunnen dit weekend in de BENE-League collega’s uit België een pak rammel bezorgen.

Advertentie

Runner-up in de competitie LIONS ontvangt Achilles Bocholt. De gasten uit België gaan na zestien wedstrijden aan de leiding. Achilles Bocholt, waar landgenoten Arjan Versteijnen en Tim Claessens spelen, is tevens de titelhouder van de BENE-League.

Slechts twee keer moest Achilles Bocholt dit seizoen buigen. Eenmaal in eigen huis. Uitgerekend aanstaande opponent LIONS, waar hoofdtrainer Christopher Jauernik langer blijft, wist de lijstaanvoerder te vloeren (31-34).

Steins en Adams
Bij de Zuid-Limburgers zijn Ivo Steins en Jasper Adams terug na het EK in Hongarije. De kans is groot dat ook goalie Luuk Hoiting tegen Achilles Bocholt op het wedstrijdformulier staat. De keeperstrainer van LIONS liet in december weten de onervaren sluitposten van de fusieclub ook binnen de lijnen te willen helpen.

Advertentie

Ook Aalsmeer blijft thuis en doet de deuren van De Bloemhof open voor de nummer acht in de competitie Visé. De bezoekers uit Wallonië hebben een teleurstellende eerste seizoenshelft achter de rug. De landskampioen uit Noord-Holland heeft een punt minder dan LIONS en staat derde.

Benghanem verkiesbaar
Na de verrassende tiende plaats van de Oranjemannen in Boedapest kan het thuispubliek van Aalsmeer internationals Samir Benghanem en René de Knegt weer van dichtbij in actie zien. Vooral eerstgenoemde maakte op het EK indruk. Cirkelspeler Benghanem was verkiesbaar in het sterrenteam van het Europees kampioenschap.

Programma BENE-League zaterdag 5 februari:
19:00 LIONS – Achilles Bocholt
20:00 Aalsmeer – Visé
20:15 Quintus – Sporting Pelt
20:15 Initia Hasselt – Hurry-Up
20:15 Handbal Tongeren – Bevo

De partij tussen AtomiX en Volendam gaat niet door. Voor Hurry-Up – Quintus en Volendam – Aalsmeer is na annulering een nieuwe speeldatum gevonden. Beide BENE-Leagueduels worden op dinsdag 15 februari ingehaald.

Foto: FotoReza

Advertentie