LIONS kan rivaal Bevo nog meer problemen bezorgen

De Limburgse derby in de BENE-League tussen LIONS en Bevo speelt zich doorgaans af in de top van de ranglijst. Dat is vanavond om 19:00 heel anders.

Advertentie

LIONS levert. Na vier duels is de ploeg van de Duitsers Christopher Jauernik nog ongeslagen. Op bezoek bij Visé werd vorige week het eerste punt gemorst.

Voorselectie Oranje
De situatie bij Bevo ziet er heel anders uit. De Panningers hebben nog niet weten te winnen. De mannen van Jo Smeets uit België wachten zelfs nog op het eerste punt. Vorige week ging Bevo tegen titelhouder Achilles Bocholt kansloos ten onder (37-26).

Bij LIONS zullen Luca van Straaten en Rob Schmeits met een goed gevoel op het parket staan. De hoekspelers van de Zuid-Limburgers staan net als teamgenoten Jasper Adams en Ivo Steins op de 36-koppige voorselectie van de Oranjemannen. Ook Niels Poot van Bevo maakt kans mee te gaan naar het trainingskamp van de nationale ploeg naar Noorwegen.

Ook in Noord-Holland
De thuisploeg kan de provinciegenoot nog verder wegduwen. De belangen in Sittard zijn verschillend. Bevo kan een derbyzege als boost gebruiken om een gewenste vlucht op de ranglijst te maken.

Ook in Noord-Holland een burentwist. Landskampioen Aalsmeer, dat een puntje minder heeft dan LIONS, ontvangt rivaal Volendam. Verder in eigen land: Quintus – Hurry-Up.

Programma BENE-League:
LIONS – Volendam
Aalsmeer – Volendam
Quintus – Hurry-Up
Tongeren – Visé
Initia Hasselt – Achilles Bocholt
AtomiX – Sporting Pelt

Foto: FotoReza

Advertentie