Skip to main content

Lions koploper af na puntenaftrek

By 16 januari 2017BENE-league, Voorpagina

OCI-Lions heeft de beroepszaak tegen puntenaftrek verloren. Daardoor zakt de landskampioen naar plaats drie in de BENE-League. 

Advertentie

Op 22 oktober in het gewonnen uitduel met JMS/Hurry-Up bracht Mark Schmetz Bram Versteegden binnen de lijnen. Een onrechtmatige speler werd later beoordeeld, doordat de rechterhoekspeler ook actief is voor de opleidingsploeg van de Zuid-Limburgse club. Versteegden werd voor de wedstrijd aan het digitale wedstrijdformulier toegevoegd.

Door de puntenaftrek moeten de Limburgs Lions de koppositie laten aan Callant Tongeren. Ook Initia Hasselt gaat over de withemden heen in de grensoverschrijdende competitie. Met een ruime voorsprong op plaats vijf en zes komt plaatsing voor de Final 4 niet in gevaar.

Herstart
Dit weekend herstart de BENE-League. Er staan nog vijf duels op het programma, alvorens eind februari de strijd om de algehele titel in de BENE-League start. Vanaf maart keren de twaalf clubs uit Nederland en België terug naar de vaderlandse competitie voor de strijd om het landskampioenschap.

Foto: FotoReza

Advertentie