Lions koploper, Belgen domineren linkerrijtje

By 17 oktober 2016BENE-league, Voorpagina

De achtste speelronde in de BENE-League leverde twee Nederlandse overwinningen op. In Zuid-Limburg verdedigde OCI-Lions met succes de koppositie.

In eigen huis ontving Lions de oude ploeg van coach Schmetz: Kras/Volendam. Na een 16-13 stand bij rust kwam de winst in de tweede helft niet meer in gevaar: 31-25. De Portugees Joao Ramos Jacob scoorde maar liefst tien keer. Door de overwinning blijft Lions aan kop met veertien punten uit acht duels.

Knock-out
JMS/Hurry-Up staat weer met beide benen op de grond. De Drenten verloren op bezoek bij Visé BM: 30-22. Bij 19-16 kreeg de formatie van Vlijm vanaf 7-meter dé kans terug in de wedstrijd komen. Het buitenkansje werd niet verzilverd. De wedstrijd werd opgeschrikt door een zware hoofdblessure van Sjoerd Boonstra. De cirkelspeler ging in Franstalig België eventjes knock-out.

Wél punten voor Targos Bevo. In Panningen moest de landgenoten van KWS/Quintus eraan geloven: 33-25. Het was de eerste zege van de Noord-Limburgers in lange tijd. Bevo stijgt naar de achtste plaats in de BENE-League.

Linkerrijtje
Met vier ploegen, van de zes, in het linkerrijtje domineren de Belgen de BENE-League. Echter: de lijstaanvoerder komt uit Nederland. Het knokkende Quintus wacht nog steeds op de eerste overwinning.