Skip to main content

LIONS wint weer thuiswedstrijd, rentree Versleeuwen

By 18 oktober 2018België, BENE-league, Voorpagina

LIONS heeft in de BENE-League ten koste van Sporting Nelo weer een overwinning geboekt: 24-20. Een maand geleden verliet de formatie van Mark Schmetz voor het laatst in Sittard als winnaar het veld.

Advertentie

Bij een 5-1 voorsprong greep Sporting Nelo-coach Martin Vlijm voor het eerst naar een time-out. Via 13-9 bij rust werd het bij 19-17 nog even spannend. Uiteindelijk hielpen topschutters Ivo Steins (8) en Joris Baart (6) LIONS aan de zege.

Versleeuwen
Een maand geleden, op zaterdag 15 september, wist LIONS voor het laatst een thuisduel in de BENE-League te winnen. Wel boekten de Limburgers succes in Europees verband. Dit weekend plaatste de brigade van Mark Schmetz zich voor de derde en laatste kwalificatieronde van de EHF Cup.

Bij Sporting Nelo maakte landgenoot Daan Versleeuwen na nieuw, lang, blessureleed zijn rentree. De linkspoot werd direct uitgeroepen tot uitblinker aan Belgische zijde. De rood-witten uit Neerpelt hebben vier punten uit vijf duels. LIONS heeft twee punten meer.

Hongaarse topper
De aanstaande opponent van LIONS in de EHF Cup Grundfos Tatabanya KC baarde woensdagavond in de Hongaarse topcompetitie opzien door Champions League-deelnemer én landskampioen Vezsprem te verslaan. In de zevende speelronde eindigde de topper in 26-24 voor Grundfos Tatabanya KC.

Foto: FotoReza

Advertentie