Skip to main content

LIONS Youth opgericht, terugtrekking recordkampioen Sittardia

By 21 augustus 2019Eerste Divisie, Voorpagina

LIONS, Sittardia en V&L gaan vanaf het aankomende seizoen een ploeg met A-junioren op de been brengen: LIONS Youth. Door het samenwerkingsverband en de oprichting trekt de hoofdmacht van recordkampioen Sittardia zich terug uit de eerste divisie.

Advertentie

De drie organisaties bundelen de krachten om een nieuwe impuls te geven aan het jongenshandbal in de Westelijke Mijnstreek. LIONS Youth gaat uitkomen in de landelijke jeugddivisie.

“Het laten doorgroeien van Limburgse talenten naar topsport is een van de hoofddoelstellingen van de stichting en is onderdeel van de bredere visie ter promotie van het handbal in de regio”, is te lezen in het persbericht. “Door het vroegtijdig aansluiten bij de trainingsfilosofie van LIONS, waarin krachttraining en veel trainingsuren belangrijke pijlers zijn, wordt de overstap naar de topteams van LIONS makkelijker.”

Edwin Bannink
LIONS, een samenwerkingsverband tussen Sittardia en V&L, telde tot nu twee teams. Het vlaggenschip is actief in de BENE-League. De opleidingsploeg vertoont haar kunsten in de eredivisie. LIONS Youth wordt het derde teams dat de naam van de landskampioen van 2015, 2016 en 2017 gaat dragen.

Jeugdspelers van Sittardia en V&L gaan in LIONS Youth spelen. Ook haken een aantal talenten uit de regio aan bij het nieuw geformeerde team Zuid-Limburgse A-junioren. Edwin Bannink gaat de groep trainen en coachen.

Achttien landstitels
Door de ontwikkeling trekt Sittardia, met achttien landstitels recordkampioen van Nederland, zich terug uit de eerste divisie. Enkele jonge spelers van het team verkast naar LIONS Youth. Een overig deel van de gevallen hoofdmacht uit Sittard sluit in de eredivisie aan bij LIONS 2.

Foto: FotoReza

Advertentie