Skip to main content

Lipman start bij derde club in Noorwegen

By 31 juli 2019Europa, Voorpagina

Al vijf jaar lang vertoeft Annick Lipman (30) in Noorwegen. De oud-doelvrouw van Dalfsen en avonturier is na een bijzonder seizoen bij Gjerpen neergestreken bij haar derde club in Scandinavië: Byasen Trondheim. “Ik heb mijn beste seizoen in Noorwegen achter de rug.”

Advertentie

In 2014 ruilde Lipman de eredivisie in voor het avontuur in Noorwegen. Ze tekende een contract bij Vipers Kristiansand. Vijf jaar geleden een ambitieuze ploeg in de steigers. “Daar heb ik gespeeld met Jessy Kramer en Lynn Knippenborg. Fijn om binnen te komen en af en toe je eigen taal te kunnen spreken. Toen ging veel in het Engels. Ik ben erbij gaan werken en kreeg de Noorse taal vrij snel onder de knie. Als ik nu, tijdens bijvoorbeeld de vakantie, terugkom naar Zwolle heb ik de eerste dagen moeite met Nederlands praten”, lacht Lipman.

Na een zeer turbulent jaar bij Gjerpen is Lipman voor even terug in haar stad Zwolle. In de Overijsselse hoofdstad werd ze als 16-jarige opgepikt door Dalfsen. “Toen speelde Dalfsen in de tweede divisie. De toenmalige hoofdklasse. Ik stond bij de A-jeugd van SV Zwolle op doel toen de club me vroeg mee te trainen. Uiteindelijk heb ik de stap gewaagd. Met veel speelsters uit de regio zijn we een aantal keer achter elkaar kampioen geworden. Met als hoogtepunt natuurlijk de eerste landstitel in 2011.”

Na negen succesvolle jaren bij Dalfsen vertrok Lipman naar Vipers Kristiansand. “In december 2014 raakte ik zwaar geblesseerd. Ik scheurde mijn kruisband af. Ik kan je vertellen: dan voel je, je in een nieuw land alleen”, denkt Lipman terug aan haar debuutseizoen in het donkere Noorden van Europa. “In februari van het nieuwe jaar werd ik geopereerd en ben ik een aantal weken naar huis gegaan. Het team heeft me daarna goed opgevangen, maar sportief werd het niet het seizoen waarop ik hoopte.”

Benieuwd naar het hele verhaal van Annick Lipman? Het tiende magazine van Handbal Inside valt eind augustus op de mat. Abonneren voor slechts 2 euro per maand? Klik hier

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie