Skip to main content

Livestream: Smits op jacht naar Final4 Europacup

By 3 mei 2022Europa, Voorpagina

SC Magdeburg neemt het vanavond in de kwartfinale van de European League op tegen HBC Nantes. De ploeg van Kay Smits gaat met een voorsprong van drie doelpunten de returnwedstrijd in.

Advertentie

Magdeburg won het heenduel in Nantes met 25-28 en heeft zich daarmee een prima uitgangspositie verschaft voor het duel van vanavond in Oost-Duitsland. Kay Smits was in Frankrijk goed voor drie doelpunten, positiegenoot van Smits, de IJslander Omar Ingi Magnusson, werd topscorer met zes rake doelpogingen.

Mogelijke triple
Na de gewonnen derby tegen Füchse Berlin van afgelopen weekend lijkt Magdeburg zich te kunnen opmaken voor de Duitse titel, nadat het eerder dit seizoen al de IHF Super Globe won. Mocht het er vanavond in slagen om de Final4 van de European League te bereiken is een heuse triple dus nog altijd binnen handbereik voor de Duitsers.

De overige kwartfinales gaan tussen Gorenje Velenje (SLO) en SL Benfica (POR), GOG Gudme (DEN) en RK Nexe (KRO) en Kadetten Schaffhausen (ZWI) en Wisla Plock (POL). Alle duels zijn te volgen via de livestream van de EHF.

SC Magdeburg – HBC Nantes begint om 20:45 uur.

Foto: FotoReza

Advertentie