Malestein draait warm in Champions League

By 24 oktober 2020Europa, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Vijf weken voor de start van het EK heeft international Angela Malestein in de Champions League laten zien waartoe ze in staat is.

Advertentie

Het Hongaarse Ferencvaros was vanmiddag het RK Krim Mercator van landgenoot Harma van Kreij de baas. Na 14-14 werd het 32-25 voor de ploeg van Malestein.

De rechterhoek van Oranje deed de Sloveense opponent met liefst tien goals pijn. Naast Malestein telt de voorselectie van Nederland voor het eindtoernooi dat start in Trondheim nog eens vijf positiegenoten opgeroepen.

Concurrentie uit Bundesliga
Ook de opgeroepen Debbie Bont was er net als Malestein bij op het gouden WK in Japan. Daarbij hebben rechterhoekspeelsters Britt van der Baan, Sarah Dekker, Kelly Vollebregt en debutant Nathalie Hendrikse een mailtje van het NHV gekregen. Vijf laatstgenoemde concurrenten zijn allen actief in de Duitse Bundesliga.

Opbouwer Van Kreij die ook bij de eerste 35 hoort maakte namens RK Krim Mercator drie treffers. Ook de concurrentie van de nieuwkomer, de Limburgse heeft nog geen interland gespeeld, is groot.

Hongarije en Servië
In november brengt bondscoach Manu Mayonnade de EK-selectie terug tot 18 speelsters. In groep C neemt de nationale ploeg het begin december op tegen Hongarije, Servië en Kroatië.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie